10 January 2016

Self Confidence

Har alltid tänkt att det skulle vara skönt att känna sig självsäker. Men nu när jag är det så märker jag att det är en ganska dubbelsidig grej. Tro mig, det är skönt att känna sig bekväm med sig själv och sin kropp på ett själsäkert sätt. Men samtidigt känns det jätte egoistiskt, känns som om folk tänker att du är arrogant bara för att du känner dig bra med dig själv.
Men som exempel: Jag vet att jag har en ganska bra kropp, har kurvorna på rät ställen och så vidare; och med samma så känns det att man inte får känna sig osäker med delar i sitt utseende ibland. För förståss, presis som alla andra så har jag saker som jag känner mig osäker med min kropp. Men bara för att jag har någons dröm kropp betyder inte att jag inte skulle vara osäker om mig själv ibland. För i slutändan, är jag också bar enmänniska i mängden.
Jag vet att risken med denna text är att folk kommer tycka jag är arrogant och egoistisk. Men det var det som var min point med allt detta, jag är självsäker och vågar visa det utåt också. Så vad är det för point att vara självsäker om man inte ens får säga det högt ut?

3

I've always thought that it would be nice to be self confident. But now that I am confident I can see it's a double-barreled thing. It's really nice to feel confident, it feels good to feel good about yourself,  your body and everything. But at the same time you feel that you are way too egoistic, it's like people think you're arrogant just because you feel good about yourself.
But for example; I know I have a decent looking body, got the curves at the right places and so on; and somehow it feels like I don't get to feel bad about my looks sometimes, because of course, like everybody else, I have my insecurities with my body. But just because I know I have somebody's dream body shouldn't mean that I can't feel bad about myself sometimes. Because in the end, I'm just a human too.
I know the risks of this text, that people are gonna think I'm arrogant and egoistic. But that was the whole point with this post. I'm confident and I can show it to people, so what's the point of being self confident, if you're not allowed to say it out loud?


- Iines

2 comments:

Daniela said...

Förstår hur du menar, alla får vi vara osäkra ibland <3

Jamine & Iines said...

Så e de ju, vi är alla 'bara' människor i slutändan :)
//iines